Indretningsarkitekter

Indretningsarkitekter er arkitekter vi alle kan bruge til en indretning, der er mere end blot det faktum, at sætte tilfældige møbler ind. Indretningsarkitekternes fokus er en samlet indretning, hvor alle områder tages i betragtning. Her er der tale om vægge, gulve, lofter, elementer, udsmykning, pynteting og diverse møbler.

Indretningsarkitekters viden om indretning bygger på mange års erfaring og der er ofte et utal af projekter bag – projekter, hvor indretningsarkitekterne har udfoldet sig og afprøvet ting af. For mange kan denne proces virke som en tidskrævende proces, men indretningsarkitekternes har altid mulighed for i deres proces, at skræddersy den, så den passer til dine behov og ønsker. At ansætte en indretningsarkitekt behøver ikke altid at tage al din tid. Det kan blot være, du ønsker, at være sparring igennem processen og hvor indretningsarkitekten så styrer projektet i mål. Hvor meget tid du ønsker at bruge, er helt op til dig.

Indretningsarkitekter og adfærd

Indretningsarkitekter anvender viden om menneskers adfærd til at indrette fysiske miljøer. Arkitekternes viden om menneskelig adfærd afslører hvordan vi bevæger os i specifikke miljøer og hvorfor. Hvad drages vi af? Hvorfor vælger vi højre og ikke venstre? Alle mennesker har forskellige behov og ønsker, hvorfor det er helt naturligt, at vi alle har forskellige holdninger til specifikke rum. Disse forskellige holdninger er indretningsarkitekten nødt til at forholde sig til på en måde, så alsidige indretninger skabes. Et adfærd er altså en af nøgleordene for indretningsarkitekten i deres arbejde med den mest optimale indretning i fysiske miljøer. Måden mennesker bevæger sig på i butikker, restauranter, butikscentre, boliger og meget mere er meget forskellig. Mange studier viser hvor forskellige disse adfærd er og hvor forskellige ønsker de enkelte kunder har til disse miljøer. Et studie omkring dette kaldes arkitekturpsykologi, som egentlig har studeret i en længere periode i udlandet, men som Danmark først er ved at tage til sig nu. Flere og flere anvender emnet i dagligdagen, og arkitekter er begyndt og forstå vigtigheden af at arbejde sammen med indretningsarkitekter tidligt i processen, hvorfor det også tydeligt ses, at det ikke længere kun er de ydre rammer der kun er i fokus.

Indretningsarkitektens proces og dit projekt

Står du og overvejer brugen af en indretningsarkitekt? Så kontakt dem endelig for en uforpligtende samtale. Et første møde kan sætte tanker i gang og være det første skridt på vej til optimering af dine fysiske rammer. Et første møde vil endvidere klarlægge rammerne for et eventuelt projekt og forløb, rammer der defineres så tid og økonomi ikke kører af sporet.

Mange indretningsarkitekter har showrooms i form af eksisterende projekter eller eget kontor, hvor de kan fremvise deres stil og måden de arbejder på. Det er enormt vigtigt, at vælge en indretningsarkitekt, som besidder de rette kompetencer, erfaringer og stilarter for at du vil opleve det som et perfekt match. Det kan ydermere være en fordel at vælge en indretningsarkitekt der besidder hele paletten i form af skitsering, design af specialinventar og udførsel. Hvis de oveni købet har specialiseret sig i menneskers adfærd, vil din indretning rumme alle de faktorer der skal til for at opnå en optimal indretning. Mange af disse indretningsarkitekter har ofte en tegnestue, hvor forskellige fagretninger er repræsenteret. Eksempelvis indretningsarkitekter, arkitekter, antropologer, designer og mange flere. Det er synergien mellem disse fagretninger, der gør at en indretning kommer til at skabe miljøer, hvor alle saner påvirkes. Mange fagretninger – specialister, kommer med megen viden, en viden kun indretningsvirksomheder ligger inde med. En viden som får stor værdi for alle indretninger i de fysiske miljøer indretningsarkitekten skaber i samarbejde med dig od din virksomhed, din skole, din institution, dit hjem og så videre.

Copyright © 2014 byggeri-info.dk | Samarbejde: Vores Nye Hus | Facebook | n1u