Færdigblandet beton

Færdigblandet beton er beton som bliver produceret på et betonværk og leveret til byggepladsen i lastbiler eller betonkanoner.

På betonværket bliver der taget højde for flere forskellige ting når der skal produceres færdigblandet beton. Dels skal der blandes forskelligt afhængigt af hvad betonen skal bruges til, men der skal også tages højde for hvor lang leveringstiden er, så betonen har det rette forhold ved levering.

De karakteristiske betonkanoner som man ser i trafikken, er lastbiler med den rundede beholder som kan rotere for at røre rundt i den færdigblandede beton så hærdningsprocessen udskydes. Betonkanonerne kan levere betonen næsten 50 meter væk fra bilen bagende, og der kan leveres højt som lavt.

Det ser imponerende ud når bilerne aflæsser betonen og sjakket gør rundt og fordelen den færdigblandede beton på støbestedet.

Færdigblandet beton benyttes til støbning af gulve, fundamenter og mange andre opgaver.

Betonkanon

En betonkanon er den lastbil som kører rundt med en tromle på ladet. Tromlen kan rotere så betonen ikke størkner under køreturen.

Betonkanonen kan aflæsse betonen på byggepladser ved hjælp af et transportbånd som kan nå omkring 50 meter væk fra betonkanonen.

Hos FC Beton i Nordjylland er der to forskellige orange nuancer på betonkanonens beholder hvilket ser rigtigt godt ud når bilerne kører rundt og beholderen drejer.

Copyright © 2014 byggeri-info.dk | Samarbejde: Vores Nye Hus | Facebook | n1u