Havefliser

Havefliser er et ord som benyttes om flere forskellige typer af fliser. Typisk menes der betonfliser når man bruger ordet havefliser, men det kan også både være belægningssten, natursten, granitfliser og mange andre typer.

Det er sjældent at der anvendes havefliser med en tykkelse på over 8 cm, medmindre at havefliserne er store og benyttes til anlæg af en indkørsel.

Betonhavefliser

Havefliser i beton kan købes hos FC Beton med direkte levering til adresser i Jylland, på Fyn og Sjælland. Klik her for at bestille.

Havefliser i beton købes traditionelt i grå eller sort, men det er også muligt at købe havefliser i mange andre farver. Hvis du er interesseret i de sorte betonfliser til haven kan du læse mere om dem.

Havefliserne produceres typisk indenfor 3 modulmål; modul 30, modul 40 og modul 50.

Modul 30 havefliser dækker over fliser i størrelserne 15×15 cm, 15×30 cm, 30×30 cm, 30×60 cm og 60×60 cm.

Modul 40 havefliser dækker over fliser i størrelserne 20×20 cm, 20×40 cm, 40×40 cm og 40×80 cm.

Modul 50 havefliser dækker over fliser i størrelserne 25×25 cm, 25×50 cm og 50×50 cm.

Der findes også større havefliser i beton end disse. Det er blandt andet Soldaterfliser og Bordurfliser.

Granitfliser og granitsten

De mindste granitsten kaldes også for chaussesten, og disse anvendes til sammen med havefliser i beton, hvor der lægges en kant med chaussesten rundt om en eller flere havefliser.

Dette læggemønster kaldes for rådhusbelægning.

Granitfliserne findes ligesom betonfliserne i flere forskellige størrelser, og disse kan kombineres i ordnede læggemønstre som rådhusbelægningen, eller som det ses på billedet af terrassen herunder i et mere vilkårligt lægggemønster

Terrasse med granit havefliser

Marmorfliser

Der kommer snart mere om marmorfliser

Trædefliser

Trædefliser benyttes når der skal anlægges en havesti hvor fliserne ikke lægges helt tæt som de normalt gør på stier og terrasser. Med trædefliserne bliver der mellemrum mellem fliserne som eksempelvis kan udfyldes med græs.

Der anvendes typisk store betonfliser eller natursten som trædefliser, da der skal være et forholdsvis stort areal når fliserne ikke lægges tæt sammen.

Vil du købe havefliser så se udvalget her.

Copyright © 2014 byggeri-info.dk | Samarbejde: Vores Nye Hus | Facebook | n1u